Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Za nedělní Massovu havárii mohl problém na voze

Za nedělní Massovu havárii mohl problém na voze

Podle Pata Frye byl problém v levé přední části ferrari.

Nedělní havárii Felipeho Massy podle týmu Ferrari zapříčinil technický problém na jeho voze.

Brazilec v 29. kole Velké ceny Monaka ve velké rychlosti narazil do bariéry z pneumatik v zatáčce Sainte Devote poté, co při brzdění zablokoval kola a jeho vůz se stal neovladatelným. Massa byl následně s bolestmi krční páteře převezen do nemocnice na další vyšetření, ještě večer však odcestoval domů.

I přesto, že havárie vypadala naprosto stejně jako ta, kterou Brazilec ve stejném místě absolvoval už v sobotním tréninku, technický ředitel Ferrari Pat Fry řekl, že oproti sobotní havárii, kdy za ní mohl sám Massa, mohl tentokrát za selhání vůz.

"Dnešní havárie se velmi podobala té, která se udála ve třetím volném tréninku, ve skutečnosti však byly obě kolize velmi odlišné," řekl Fry.

"Na rozdíl od včerejška to vypadá, že vina na dnešním incidentu se dá přičíst problému v levé přední části monopostu.

Stále je brzy na to, abychom řekli, co přesně se stalo a v následujících několika dnech se v Maranellu pokusíme zjist pravou příčinu."


Šéf stáje Ferrari Stefano Domenicali dodal, že Massův start v nadcházející Velké ceně Kanady, která se jede za čtrnáct dní, není ohrožen.

"Naštěstí, i navzdory síle nárazu, je v pořádku a už odcestoval domů. Věřím, že do několika dnů bude znovu ve skvělé formě a připraven na závod v Montrealu," řekl Domenicali.