Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Jan Charouz tentokráte cíl neviděl

Jan Charouz tentokráte cíl neviděl

24 hodin Le Mans.

Jan Charouz se během 24 hodin Le Mans dostal dvakrát za volant Lotusu Praga LMP2, ale tým musel ráno ze závodu odstoupit.

Tým Lotus Praga LMP2 byl na startu devadesátých narozenin legendární čtyřiadvacítky v Le Mans. Vůz číslo 31 rozjížděl Christoph Bouchut a v prvních kolech si polepšil o několik míst. Thomas Holzer odstartoval s vozem číslo 32 a držel dobré tempo.

Po dvou hodinách závodu přišel konec pro vůz číslo 31, když Kevin Weeda dostal smyk a musel vůz odstavit na trati. Během noci jel s vozem 32 Dominik Kraihamer a jezdil velmi slušné kola a pokračoval v tempu i po najetí jednoho z vozů Audi. Selhání zvonu převodovky poškodilo související vnitřnosti a tým musel ze závodu odstoupit.

Lotus Praga LMP2 ukázal při svém teprve druhém startu ve 24 hodinách Le Mans dobrý výkon svých nových vozů Lotus Praga T128 LMP2. Tým vložil do závodu velké úsilí a celý týden tvrdě pracoval.

Jan Charouz: “Do vozu jsem usednul dvakrát, při jedné jízdě jsme jeli dlouho za safety carem, ale v Le Mans se i tak musíte plně soustředit, snadno vás může něco zaskočit. Vždy je cílem vidět šachovnicovou vlajku, ale tentokrát to nevyšlo. Tým tvrdě pracoval a bude v tom pokračovat před dalším závodem.”