Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Morris od Sauberu zamíří k McLarenu

Morris od Sauberu zamíří k McLarenu

Stane se šéfdesignérem týmu z Wokingu.

Matt Morris se od Sauberu přemístí k týmu McLaren, aby se po vedením technického ředitele Tima Gosse ujal role šéfdesignéra.

Sauber před víkendem Velké ceny Velké Británie oznámil, že jej Morris po závodě na Silverstonu opustí, McLaren nyní přispěchal s potvrzením Morrisova nového angažmá.

Morris byl u Sauberu od roku 2011, přičemž předtím od roku 2003 působil u Williamsu. Až vyprší jeho současný kontrakt s týmem z Hinwilu, přesune se k McLarenu.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh řekl: "Během období intenzivních technických výzev ve Formuli 1 je Mattovo angažování prvním krokem v probíhajícím programu s cílem posílit inženýrské oddělení, zatímco se náš tým připravuje na příchod Hondy v roce 2015."

McLaren musí v současné době nahrazovat místa vzniklá po odchodech některých klíčových lidí. Není to přitom poprvé, co je Sauber jejich zdrojem. Na místo Lewise Hamiltona totiž přišel Sergio Pérez, Morris zase doplní stavy po odchodu Paddyho Loweho.

Zajímavostí přitom je, že jak Hamilton, tak Lowe odešli k Mercedesu. Právě ve Velké Británii přitom Lowe zaznamenává svůj návrat do dějiště velké ceny.