Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grand magazín 16/2013 (14. – 28. srpna)

Grand magazín 16/2013 (14. – 28. srpna)

Zpravodajský souhrn věnovaný závodům a vozům GT.

Krátce ze světa

Očekávaná premiéra týmu Race Alliance na Slovensku ve FIA GT byla 17. srpna z finančních důvodů zrušena. Nicméně již 23. srpna byla oznámena účast na podniku v Navaře, který se koná koncem září.

Výsledkový servis

FIA GT Series (4/6), Slovakiaring

Kvalifikační závod se stal po dlouhé době kořistí posádky Loeb/Parente, třetím místem završil klání před domácími fanoušky Štefan Rosina, který se střídal ve voze s Petrem Koxem. Nadějné startovní pozice se ani jedné z posádek nepodařilo využít a odstoupily již v prvním kole. Profesionální třídu opanovaly posádky ve vozech audi týmu WRT. Ty dokázala překonat pouze smíšená sestava týmu HTP ve složení Simonsen/Afanasiev.

Ohlédnutí za víkendem s fotografiemi, komentářem a výsledky naleznete Zde.


  FIA GT na Slovensku

Foto: Tomáš Krejčík

Německý úpravce vozů Lamborghini, Hans Reiter, posílil svůj tým o mistra světa posledního ročníku MS GT1. Marc Basseng letos startuje ve světovém mistrovství cestovních vozů WTCC, z něhož si odskočil během delší přestávky mezi závody. Spolupráce s krotitelem býků z Kirchanschoeringu není vyloučena ani v některém ze zbývajících závodů FIA GT. Jeho kolegou na Slovensku byl Albert von Thurn und Taxis

Očekávané události

30. srpna – 1. září - ADAC GT Masters (6/8), Lausitzring

Dle nynější verze startovní listiny se na 3,422 dlouhé variantě okruhu za Drážďany objeví 23 účastníků. Tentokráte se v poli nenachází žádný z českých nebo slovenských pilotů.

Pokud se rozhodnete pro návštěvu přímo na místě můžete využít informací z článku věnovaného plánování dopravy a ubytovaní, časovému programu víkendu a dalších informací. Odkaz naleznete Zde.

6. – 8. září - International GT Open (6/8), Spa

13. – 15. září - ADAC GT Masters (7/8), Slovakiaring

Doplňující odkazy

Předchozí vydání zpravodajského přehledu z období (8. – 13. srpna) naleznete Zde.

Profily šampionátů

FIA GT Series (Zde)

Blancpain Endurance Series (Zde)

ADAC GT Masters (Zde)

International GT Open (Zde)

V průběhu sezóny aktualizované články zaměřené na hlavní informace o sériích určených GT vozům. Jeho součástí jsou odkazy na články s dodatečnými údaji anebo na stránky spjaté s danou sérií včetně úplného přehledu oficiálních.

Naleznete zde charakteristiku série, její historii, přehled držitelů jezdeckých a týmových titulů anebo informace o pořadatelské organizaci. Seznámíte se s aktuálním kalendářem, výtahem z pravidel, účastníky anebo úspěšnými jezdci působícími v šampionátu.

24 hodin ve Spa (Zde)

Odkaz na článek se souhrnem základních informací o 24 hodinovém závodu. Jeho součástí jsou základní informace o tomto významném podniku, pohled do historie, anebo přehled základních pravidel. Součástí jsou také odkazy k článkům s doplňujícími údaji uveřejněných na zdejším portálu. Na závěr jsou uvedeny odkazy na jiné zajímavé stránky věnované tomuto podniku.

Zdroj: SRO, ADAC, Endurance-Info, RaceXpress, Formule