Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Tramnitz chce v premiérové sezoně v ADAC F4 pódia

Tramnitz chce v premiérové sezoně v ADAC F4 pódia

Udržuje se ve formě

Jedním ze závodníků, které v letošní sezoně čeká přechod z motokárové scény do světa formulových závodů, je Tim Tramnitz. Ten se letos představí v šampionátu ADAC F4, kde bude reprezentovat stáj US Racing.

V rozhovoru pro oficiální web série se německý pilot podělil mimo jiné i o cíle, se kterými do svého premiérového ročníku v dosud neprobádané oblasti vstupuje. A jenom do počtu být nehodlá.

„Očekávání jsou samozřejmě vysoká. Dokážu se však s nimi vypořádat. Chci se umisťovat na pódiových pozicích tak často, jak to jen bude možné a ucházet se o titul nejlepšího nováčka,“ uvedl Tramnitz.

Tim Tramnitz by chtěl být letos vidět na předních příčkách. Foto: US Racing

Řeč přišla také na udržování formy během prodlouženého čekání na start sezony. Patnáctiletému mladíkovi ovšem koronavirová pandemie v tomto ohledu život nekomplikuje.

„Naštěstí máme doma tréninkové vybavení včetně posilovací lavice a rotujícího kotouče. Pochopitelně také chodím pravidelně běhat. Příležitosti k budování formy tedy obecně jsou. Chci svou kondici udržet na vyšší úrovni, abych byl připraven na začátek sezony. Rovněž zařizujeme simulátor pro trochu virtuálního tréninku,“ prohlásil.

Kromě Tramnitze bude letos barvy stáje US Racing, která loňský ročník německého šampionátu formule 4 ve spolupráci s týmem Charouz Racing System ovládla, hájit také Vladislav Lomko. Rus by se měl kromě absolvování kompletní sezony ADAC F4 představit také ve vybraných podnicích italského mistrovství.

zdroj: FORMULE.cz