Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kovalainen si myslel, že návrat bude jednodušší

Kovalainen si myslel, že návrat bude jednodušší

Fin ani v jednom letošním závodě nebodoval.

Heikki Kovalainen byl podle svých slov zklamaný z toho, že se mu nepodařilo v jeho letošních dvou startech za Lotus bodovat. Myslel si, že vrátit se a závodit v konkurenceschopném voze bude jednodušší.

Fina angažoval Lotus na závody v USA a Brazílii poté, co se Kimi Räikkönen rozhodl jít na operaci zad. Od 32-letého Kovalainena se však čekalo více než jen dvě 14. místa.

Kovalainen navíc neměl dobrý už start, který byl také jedním z důvodu pro to, že si nevedl tak, jak chtěl.

"Byla to skvělá příležitost závodit pro Lotus F1 Team a jsem smutný, že jsem nebyl schopen pro ně bodovat. Myslím, že vůz je skvělý, nebyl jsem ale schopen dostat tu rychlost a vymáčknout maximum," řekl Kovalainen.

"Udělal jsem nějaké chyby, které byly způsobeny tím, že jsem neměl praxi. Myslel jsem si ale, že vrátit se a závodit na konkurenceschopné úrovni bude jednodušší.

Mé starty jak na Interlagosu, tak v Austinu byly opravdu špatné, problém se startovní procedurou v obou případech znamenal, že jsem nebyl schopen se po zhasnutí světel s nikým udržet.

To bylo zklamání, jelikož start je významnou součástí závodu a je velmi těžké pozice získat zpět. Chtěl bych poděkovat všem v týmu Lotus F1 za jejich podporu v těchto dvou závodech."


I navzdory frustraci zůstává Kovalainen odhodlán se v příští sezóně naplno vrátit do Formule 1. Poté, co byl letos rezervním pilotem týmu Caterham, by se v roce 2014 mohl vrátit do závodní sedačky vozu této stáje.

"Mimochodem, každý, kdo se mě ptá, jestli se vzdám F1 - nevzdám," řekl Kovalainen odhodlaně přes svůj účet na Twitteru.