Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönena pro zbytek sezóny nahradí Kovalainen

Räikkönena pro zbytek sezóny nahradí Kovalainen

V úvahu připadal také Michael Schumacher.

Heikki Kovalainen dnes bude oficiálně potvrzen jako náhradník Kimiho Räikkönena u Lotusu pro dvě zbývající velké ceny letošní sezóny Formule 1 poté, co byly dojednány poslední detaily jeho kontraktu s týmem.

Po intenzivních jednáních stájí Lotus a Caterham bylo podle britského Autosportu dosaženo dohody o tom, že Kovalainen usedne v USA a Brazílii do kokpitu lotusu.

Největší překážkou přitom bylo svolení Caterhamu, jelikož Kovalainen má až do konce sezóny s týmem podepsaný kontrakt jako rezervní jezdec.

I přes soudní spory jméno Team Lotus mezi Lotusem a Caterhamem, které v minulosti byly, ale podle zdrojů Autosportu bylo dosaženo dohody a Kovalainen tak poslední dva závody sezóny bude závodit po boku Romaina Grosjeana.

Fin již navštívil továrnu Lotusu v Enstone, aby zkompletoval své přípravy pro návrat do závodní sedačky, do které usedne poprvé od roku 2012.

Dohoda s Kovalainenem přišla poté, co se Lotusu nepodařilo pro závěrečné dva závody získat Nica Hülkenberga. Němec nakonec zůstane u Sauberu i přesto, že začátkem tohoto týdne také on navštívil továrnu v Enstone.

Zároveň vyšlo najevo, že ve spojení se sedačkou u Lotusu v posledních závodech se objevilo také jméno Michaela Schumachera, který po loňské sezóně podruhé ukončil kariéru.

Schumacherova manažerka Sabine Kehm německému listu Bild řekla: "V minulosti přišlo několik žádostí.

Michael by byl stále dostatečně fit, už má ale nový život. Nepřijde mi neobvyklé, že se na něj lidé ptají. Řada lidí změnila své hodnocení Michaela vzhledem k nedávným výkonům Nica Rosberga oproti Lewisi Hamiltonovi.

Michael jezdil stejně dobře jako Nico, který jezdí stejně dobře jako Lewis."