Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Rosberg považuje nová pravidla za svou výhodu

Rosberg považuje nová pravidla za svou výhodu

Prý by měly hrát do karet inteligentním jezdcům.

Formule 1 zavádí novou generaci pohonných jednotek a velké množství dalších technických inovací. Nico Rosberg je přesvědčen, že nová pravidla budou vyhovovat inteligentnějším pilotem. To by mu mělo zahrát do karet:

"Jsem velmi šťastný a myslím, že tímto získám výhodu. Přijdou odlišné pneumatiky, odlišná bude aerodynamika vozu, úplně jiný je motor, změní se i způsob jakým brzdy spolupracují s KERS-em a další věci. My piloti se budeme muset přizpůsobit.", míní Rosberg.

"Není to vždy jednoduché, ale do jisté míry to absolvujeme každý rok, protože je to součást naší práce. Hlavní rozdíly způsobí motor a absence coanda efektu v oblasti výfuku.

Takže teď máme všechen ten točivý moment, ale méně přilnavosti v zatáčkách. Ale připomíná mi to rok, když přišel zákaz kontroly trakce. Všichni jsme panikařili, ale nakonec to vlastně bylo velmi jednoduché.", vzpomíná německý závodník.

Rosberg si myslí, že i nová pravidla týkající se spotřeby paliva přispějí k dramatickým závodům a odmítá možnost, že by na okruzích F1 zavládla nuda.

Nico Rosberg dnes na Twitteru představil i nový design své přilby. Odkdy přišel do Mercedesu Lewis Hamilton, bylo občas náročné rozeznat jejich přilby vyvedené v rozdílných odstínech žluté. Tomu je už konec. Na nové tyrkysové Němcově přilbě se vyjímá černá římská číslovka VI, která ho od letošního roku bude provázet celou kariérou ve Formuli 1.