Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Lotus by mohl mít zájem o Whitmarshe

Lotus by mohl mít zájem o Whitmarshe

Lopez, předseda Genii Capital, má mnoho povinností mimo F1.

Pod bývalým šéfem skupiny McLaren se třese i židle šéfa týmu F1. Nejžhavějšími kandidáty na jeho místo jsou Eric Boullier a Ross Brawn. McLaren se však k situaci nevyjadřuje.

"Teď nejsme připraveni mluvit o našich vedoucích manažerských pozicích.", znělo stručné vyjádření mluvčího McLarenu pro německý Die Welt.

Erica Boulliera na pozici šéfa týmu Lotus F1 nahradil spoluvlastník stáje, Gérard Lopez. Mnozí se ale domnívají, že jde pouze o dočasné řešení. A objevily se zprávy, že do Lotusu by si to rád namířil i Martin Whitmarsh, pokud by si neudržel vedoucí pozici v McLarenu.

Lopez se dosud zúčastnil pouze pár velkých cen a kromě týmu F1 se musí starat i o jiné své povinnosti v rámci investiční skupiny Genii Capital.

"Nechci mluvit o podrobnostech, ale v loňském roce jsem měl velmi vážné zdravotní problémy.“, brání se Lopez. "Nejsem z těch, kteří rádi vyprávějí o svém soukromí. Zjistil jsem ale, jak bolestivé je slyšet o mém nezájmu o F1, když jsem ve skutečnosti ležel na nemocničním lůžku. Ale to je svět F1. Nesnažíme se pochopit, ale rovnou soudíme."

Zprávy o příchodu Martina Whitmarshe do Lotusu ale i tak neutichají.

Britský Daily Mail přinesl vyjádření jednoho ze zaměstnanců Lotusu: "Došlo ke kontaktům s Martinem. Není jediným jménem na seznamu. Vyjednává se nejméně s třemi kandidáty, ale on je z nich nejzajímavější, vzhledem k jeho zkušenostem z McLarenu."