Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso, Vettel a Magnussen unikli penalizacím

Alonso, Vettel a Magnussen unikli penalizacím

Trojice byla vyšetřována za prohřešky v kvalifikaci.

Fernando Alonso, Sebastian Vettel a Kevin Magnussen byli ušetřeni penalizacím za své prohřešky v kvalifikaci na úvodní podnik letošní sezóny, Velkou cenu Austrálie.

Vettel s Magnussenem byli vyšetřováni kvůli ignorování žlutých vlajek na konci druhé části kvalifikace, které byly vyvěšeny poté, co ve svém dojezdovém kole v barvách Ferrari havaroval Kimi Räikkönen.

Oba piloti byli předvoláni před sportovní komisaře, aby prokázali, že ve zmiňovaném úseku dostatečně zpomalili. Mezinárodní automobilová federace jezdce vyslechla a prozkoumala telemetrii z jejich vozů, načež se rozhodla neudělit žádnou penalizaci.

K Sebastianu Vettelovi sportovní komisaři uvedli: "Jezdcovo vysvětlení podpořené telemetrií uspokojilo sportovní komisaře tím, že za proměnlivých podmínek jezdec dostatečně zpomalil a měl situaci plně pod kontrolou."

Vyjádření týkající se debutujícího Magnussena říká: "Zatímco na základě telemetrie nebylo možné učinit uspokojivý závěr, jelikož se podmínky na trati mezi jednotlivými koly výrazně změnily, sportovní komisaři byli spokojení na základě videozáznamu a jezdcova vysvětlení, že jel dostatečně pomalu a měl situaci pod kontrolou."

Alonso byl na kobereček předvolán kvůli údajnému pozdržení Estebana Gutiérreze v první části kvalifikace, ani Španěla však sportovní komisaři nakonec nepotrestali.