Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Rosberg: Nechci se porovnávat se svým otcem

Rosberg: Nechci se porovnávat se svým otcem

Otázky z pléna čtvrteční tiskové konference.

Na otázky novinářů dnes v rámci tiskové konference odpovídali Kamuji Kobajaši (Caterham), Pastor Maldonado (Lotus), Daniil Kvjat (Toro Rosso), Valtteri Bottas (Williams), Kimi Raikkonen (Ferrari) a Nico Rosberg (Mercedes).

V poslední době jsme na adresu nové éry Formule 1 slyšeli řadu negativních komentářů. Můžete o nové F1 říct i něco pozitivního?

DK: Máte pravdu, momentálně je kritizování F1 přímo módním hitem. Nové technologie jsou ale nedílnou součástí tohoto sportu a já mám to štěstí, že debutuji v roce velkých změn. Jsme teď ve velmi zajímavé situaci. Stále jsme velmi rychlí a během roku budeme stále rychlejší a rychlejší. Třeba si počkat na konec sezóny.

KK: Mně se jízda s novým monopostem líbí, protože to teď v kokpitu nemá jezdec vůbec jednoduché. Pamatuji si, že podobné titulky jaké jsou v tisku nyní, jsme tady už měli v minulosti, ale během sezóny na ně všichni zapomněli.

NR : Pro F1 jsou to skvělé změny. Úplně se změnila zavedena hierarchie a to se bude lidem líbit. Jeden jezdec vyhrával už několik let a pravda je taková, že jsme již opravdu potřebovali změnu. Mně nové vozy i vše kolem toho vyhovuje.

KR: Nemyslím, že by se loňské a letošní auta od sebe až tak lišila. Pro mě je ale větším rozdílem to, že jsem přešel do jiného týmu, který má jinou představu o tom, jak by měl vůz fungovat.

PM: Já k tomu nemám moc co dodat, protože jsem zatím ve voze strávil příliš málo času. Nezdá se mi ale, že by se vozy až tak změnily.

 Q: Nico, kdybyste tu vyhráli, budete mít na kontě stejný počet vítězství jako váš otec. Znamená to pro vás něco? A jaké jsou šance, že se vám v neděli podaří vyhrát?

Chápu, že pro lidi může být zajímavé nás takto srovnávat. Po Austrálii se například psalo i o tom, že právě můj otec vyhrál první Velkou cenu Austrálie Formule 1. Před dvaceti devíti lety... Číst o těchto věcech sice může být zábavné, ale jinak na to vůbec nemyslím. Nechci se porovnávat se svým otcem. Jsem na něj hrdý, ale soustředím se na svou práci a ano, mám dobré šance vyhrát i tuto velkou cenu.

Q: Kimi, jak se vyvíjejí vaše vztahy s Fernandem Alonsem?

Naše vztahy jsou dobré a vždy i byly. V médiích o nás toho různí lidé hodně namluvili, ale jsme v pohodě.

Q: Kimi, neuvažovali jste nad možností vyřešit problémy s nastavením vozu pomocí simulátoru Ferrari?
Ne.