Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönen: Magnussen zničil můj závod

Räikkönen: Magnussen zničil můj závod

Seveřané spolu kolidovali v úvodu závodu.

Kimi Räikkönen řekl, že kontakt s Kevinem Magnussenem v úvodu Velké ceny Malajsie mu "zničil" druhý závod letošní sezóny Formule 1.

Magnussen se svým vozem v nájezdu do první zatáčky narazil do pravé zadní pneumatiky Räikkönenova ferrari, čímž způsobil její defekt. Za způsobení tohoto incidentu byl následně penalizován trestem stop&go na 5 sekund a dostal dva trestné body.

Räikkönen se propadl na konec pole a po stíhací jízdě nakonec skončil v závodě na 12. místě. Fin po závodě poznamenal, že nebýt kolize, bojoval by se svým týmovým kolegou Fernandem Alonsem o čtvrtou pozici.

"Neviděl jsem ještě, co se stalo, jen jsem slyšel, že mě trefil svým předním křídlem a poškodil mi zadní pneumatiku," řekl Räikkönen.

"Nic jsem necítil, samozřejmě nám to ale zničilo závod a nebylo to pro nás moc dobré.

Měl jsem po tom nějaké poškození, takže jsme přišli o část přítlaku, jelikož byla poškozená pneumatik a podlaha.

Je těžké říct, jak bychom na tom byli nebýt poškození, start byl ale dobrý a určitě bychom byli někde u Fernanda, všechno to ale bylo zničeno, když do mě narazil."


Räikkönen z úvodních dvou závodů sezóny vytěžil pouhých šest bodů, zatímco jeho kolega Alonso už 24. Fin si však z nepříliš dobrých výsledků hlavu nedělá.

"Samozřejmě to není ideální start, dnes jsme ale neudělali nic špatně a jen jsme zaplatili velkou daň za chybu někoho jiného," dodal.

"Je to smůla, ale to jsou závody. V dalším závodě se zkrátka musíme pokusit udělat všechno lépe."