Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Hamilton: Red Bullu se musíme začít obávat

Hamilton: Red Bullu se musíme začít obávat

"V zatáčkách jsou stejně rychlí jako my."

Lewis Hamilton prohlásil, že Mercedes se musí připravit na "velký" souboj o letošní titul ve Formuli 1 s Red Bullem i přesto, že tým z Brackley suverénním způsobem ovládl úvodní dva závody letošní sezóny.

Před čtrnácti dny s přehledem vyhrál první závod sezóny, Velkou cenu Austrálie, Nico Rosberg. Ve Velké ceně Malajsie na okruhu v Sepangu pak jasně dominoval jeho týmový kolega Hamilton.

Ačkoliv výhoda Mercedesu z pohledu výkonnosti se zdá být jasná, nepochybuje mistr světa z roku 2008 o tom, že Red Bull se začíná probouzet a oba týmy čeká souboj o titul.

"Sebastian (Vettel) tu byl neskutečně rychlý," řekl Hamilton. "Hodně tlačil na Nica.

Když se podíváme na jejich rychlost, tak jejich vůz je v zatáčkách stejně tak rychlý jako ten náš. Pomalejší jsou jen na rovinkách.

Nemám nejmenších pochyb o tom, že Renault dokážeš odstranit své problémy, a když to udělají, tak uvidíte obrovský závod mezi námi a Býky.

Stále mají úžasný vůz. Díval jsem se na data z GPS, všemi zatáčkami projíždějí stejnou rychlostí jako my. Ani Ferrari není o moc pozadu. V průběhu letošního roku to bude ještě hodně horké."


Mercedes netajil své překvapení z toho, jak rychle se dokázal Red Bull vypořádat se svými problémy z předsezónních testů. Hamilton si také uvědomuje, že tlak na Mercedes od ostatních týmů je skutečně reálný.

Pro Mercedes to znamená jediné. Pokud si chce udržet své postavení na čele, musí výrazným způsobem zabrat ve vývoji.

"Svůj tým budu i nadále tlačit k tomu, abychom pokračovali ve vývoji a zlepšování vozu," řekl Hamilton.

"Je tu spousta oblastí, ve kterých se můžeme zlepšit, a jsem si jistý, že všichni ostatní dělají to samé.

Vůz byl o tomto víkendu skvělý. Cítil jsem, jako bych z něj dostal všechno, co jsem potřeboval."


Hamilton také řekl, že motivací porazit tentokrát v závodě svého týmového kolegu byla lepší závodní simulace, kterou v pátečním tréninku předvedl Rosberg.

"Rychlost na delší vzdálenosti jste mohli vidět během naší dlouhé jízdy ve druhém volném tréninku," dodal. "Nico ujel o kolo více a měl celkově podobnou rychlost, takže něco takového jsem očekával i v závodě.

Z té jízdy jsem se však hodně naučil o tom, kde se mohu zlepšit. Jedna věc je se to naučit, ale někdy nejste schopni to zcela aplikovat.

Tady to ale fungovalo a to je důvod, proč jsem tak ujížděl."