Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jezdci Williamsu jsou s kvalifikací spokojeni

Jezdci Williamsu jsou s kvalifikací spokojeni

V kvalifikaci se jim dařilo i na mokru.

Forma Williamsu v kvalifikaci na Velkou cenu Číny ukázala, že tým už se svým vozem nemá na mokré trati takové problémy, nechali se slyšet jeho jezdci.

Během kvalifikací v Austrálii a Malajsii pršelo a pilotům Williamsu se nedařilo, v dnešním souboji s časem na mokré trati na okruhu v Šanghaji však již Felipe Massa a Valtteri Bottas zajeli šestý a sedmý nejrychlejší čas.

Williams do Číny přivezl několik vylepšení a jiným způsobem také pracuje s teplotami a tlaky v pneumatikách. Oběma pilotům se přitom výkonnost Williamsu na mokru zamlouvá.

"Dosáhli jsme zlepšení," nechal se slyšet Bottas. "Myslím, že dnes bylo jasně vidět, že i jen drobné změny na aerodynamice vozu, které jsme provedli, nám na mokru okamžitě pomohly. Jsou za tím také další triky, které jsme za mokra udělali a které rovněž pomohly.

Víme o tom, že naší slabinou je i nadále zadní část vozu, dnes to ale bylo lepší.

Myslím, že máme lepší vůz, než jaký jsme měli v Bahrajnu. Ne o moc, zítra ale uvidíme, o kolik se zlepšili ostatní.

Opravdu můžeme mít dobrý závod. Myslím, že mluvit o stupních vítězů je stále předčasné, pokud ale budeme mít dobrý závod, můžeme se posunout z těch pozic, na kterých jsme teď."


Massa po kvalifikaci připustil, že mohl být rychlejší, kdyby si pro závěr kvalifikace ušetřil jednu novou sadu mokrých pneumatik. Brazilec je však spokojen s pokrokem, kterého Williams dosáhl.

"Myslím, že to dokazuje, že jsme, co se vozu týče, udělali krok vpřed," řekl. "Není to stejný vůz, jaký jsme měli v minulém závodě, z čehož mám velkou radost a ukazuje to, že tento vůz má v sobě velký potenciál.

Je tu ještě hodně práce, abychom zlepšili vůz a udělali jej rychlejším, dnešek ale ukázal, že jsme udělali krok vpřed v porovnání s předchozími kvalifikacemi na mokru."