Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Wolff: Jako by jel Rosberg naslepo

Wolff: Jako by jel Rosberg naslepo

Němec musel hlásit data z telemetrie.

Nico Rosberg odvedl podle šéfa Mercedesu Toto Wolffa "úžasnou práci", když zvládl absolvovat Velkou cenu Číny bez dat z telemetrie.

Němec, který po čtyřech závodech i nadále vede průběžné hodnocení, dojel potřetí v řadě v letošní sezóně na druhé pozici za svým týmovým kolegou Lewisem Hamiltonem.

Rosberg se však v závodě hodně potrápil, když poté, co se po startu ze čtvrté pozice propadl po kontaktu s Valtterim Bottasem na sedmé místo, musel celý závod týmu hlásit telemetrická data z volantu svého vozu.

"Už před zahřívacím kolem jsme přišli o telemetrii," objasnil Wolff. "Neměli jsme žádná data. Bylo to jako řídit vůz naslepo, ale odváděl opravdu úžasnou práci, když nám dával informace o spotřebě paliva.

Normálně je tam přepínač, který vám ukáže stav pneumatik, on nám ale musel až do konce závodu říkat, v jakém stavu pneumatiky jsou."


Rosberg si přes vysílačku týmu postěžoval, že sdělovat informace o stavu paliva bylo "otravné". Jak sám ale následně řekl, větší starosti mu dělalo místo, kde tyto informace musel hlásit.

"Bylo to celé na mně," řekl Rosberg. "Říkal jsem týmu, jak jsem na tom s palivem a oni tak mohli určit, jestli ho spotřebovávám příliš mnoho nebo zda ho šetřím. Musel jsem to ale dělat v první zatáčce, ta je ale docela obtížná, takže to nebylo moc příjemné.

Bylo to ale jen jednou za čas, aby si mohli udělat nějaké body a zjistili, jak na tom jsme, takže to nebyl až takový problém, bylo to jen o tom, že se mi příliš nelíbilo, kde k tomu docházelo, jelikož to bylo v první zatáčce a to nebylo nějak zvlášť pohodlné."


Hamilton se svým třetím vítězstvím v řadě přiblížil vedoucímu Rosbergovi na rozdíl pouhých čtyř bodů.

"Je rozhodně dobré, že jsem stále ve vedení, obzvlášť když uvážíme, že celý víkend byl pro mě opravdu, opravdu špatný," řekl Rosberg. "V mnoha různých oblastech to nedopadlo vůbec dobře."