Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bianchi by chtěl další body

Bianchi by chtěl další body

Rozhovor s prvním bodujícím jezdcem Marussie F1.

Marussia čekala na své první body 83 závodů a ani začátek této sezóny nenaznačoval, že by se její čekání chýlilo ke konci. O to větší byla v Monaku radost celého týmu i jeho jezdce, Julese Bianchiho. Tomu je předpovídána budoucnost v barvách Ferrari a zisk bodů a pozornosti médií mu může na cestě za tímto cílem jedině prospět.

Od vašeho příchodu do F1 se s vámi počítá jako s budoucím jezdcem Ferrari. Poblahopřála vám italská stáj k vašemu úspěchu?

Ve Ferrari mám mnoho známých, kteří mi poslali kopec SMS zpráv. Těší se spolu se mnou a dostal jsem od nich mnoho gratulací. Je příjemné mít takovou podporu.

O vašem výkonu se obdivně vyjádřil i Fernando Alonso.

Když se dozvíte o něčem takovém, tak je to samozřejmě vždy velmi příjemné. Díky Ferrari se už s Alonsem nějakou dobu znám, takže mě to potěšilo. Chtěl bych předvést víc takových výkonů a ukázat lidem, že jsem opravdu dobrý jezdec.

Velkou nevýhodou jízdy v slabších vozech je, že můžete podat jeden z nejlepších výkonů celé vaší kariéry, ale nikdo si toho nevšimne, jestli i tak skončíte na 18. místě.

Samozřejmě. Právě proto jsou pro mě body z Monte Carla tak důležité. Není však jiné cesty, než se během každé velké ceny pokusit o to samé, co jsme předvedli v Monaku. V každém závodě bychom měli být rychlí a konzistentní. Takový je můj cíl.

Jak se na vašem výsledku podepsala změna dodavatele motorů?

Způsob spolupráce je nyní úplně jiný. Nemůžu mluvit o ničem konkrétním, protože se všechno změnilo už kvůli novým pravidlům. Technickou stránku věci tedy nemohu porovnat, ale mohu porovnat podporu obou výrobců motorů. Cosworth sice odváděl opravdu dobrou práci, ale s Ferrari je to o něčem celkem jiném.

Mohly by se motory Ferrari v dohledné době vyrovnat agregátům od Mercedesu?

Myslím, že dělají vše, co se dá a svůj motor již zásadně vylepšili. Sice je ještě čeká hodně práce, ale myslím, že to nakonec dokážou.

Co očekáváte od závodu v Kanadě?

Loni se mi tam moc líbilo. Měli jsme to sice těžké, ale trať se mi zalíbila a už se nemůžu dočkat návratu.