Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Marussia ponechá Bianchiho vůz v garáži

Marussia ponechá Bianchiho vůz v garáži

Julese Bianchiho v Rusku nikdo nenahradí.

Na startu prvního ruského závodu Formule 1 uvidíme pouze jeden vůz Marussie. Vedení týmu se rozhodlo ponechat vůz Julese Bianchiho připraven v garáži, no prázdný.

Bianchi nadále leží na jednotce intenzivní péče nemocnice v Mie a podle vyjádření jeho otce se stav francouzského jezdce v posledních dnech vůbec nezměnil. Těžká zranění hlavy utrpěl pilot Marussie při nehodě, která ani ne před týdnem ukončila Velkou cenu Japonska. Pilot upadl okamžitě po nárazu do bezvědomí, ze kterého se dosud neprobral.

V prohlášení pro tisk tým uvádí: "Během celého víkendu Velké ceny Ruska v Soči budeme provozovat pouze jeden vůz. Uděláme tak z úcty k našemu jezdci Julesovi Bianchimu, který nadále leží v nemocnici v Japonsku v kritickém, ale stabilním stavu.

Stewardy jsme již informovali o stažení našeho druhého vozu. Tým je pevně přesvědčený, že za takto těžkých okolností je správné nasadit pouze vůz s číslem 4 patřící Maxovi Chiltonovi.

Julesova část týmu připraví druhý vůz, který prošel technickou kontrolou, je připraven na závod a zůstane zaparkovaný v jeho části garáže během celého víkendu."

Pouze pár slov dokázal dodat Max Chilton: "Slovy nedokážu vyjádřit, jaký jsem zničený z toho, co se stalo Julesovi."