Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kam zamíří Bianchi?

Kam zamíří Bianchi?

Francouz ještě vůbec netuší, kde bude jezdit příští rok.

Už je dávno po velké letní přestávce i po tradičních velkých cenách v Belgii a v Itálii a Jules Bianchi stále neví, kde bude jezdit příští rok. Francouz je členem Ferrari Driver Academy a také díky motorům z Maranella závodí v barvách Marussie. Platnost jeho kontraktu s jedním z nejslabších týmů Formule 1 však vyprší na konci sezóny a Bianchi jeho prodloužením už nemá co získat. Dva nováčkovské roky má za sebou a už je nejvyšší čas, aby se přesunul do konkurenceschopnějšího týmu. Ve Ferrari však mají plno, Fernando Alonso ani Kimi Räikkönen se nikam nechystají a volných míst v týmech středu pole je už také málo. Bude tedy muset Bianchi opět podepsat s Marussii? To ještě netuší ani on sám.

"Vůbec netuším, kde budu jezdit příští rok," prozradil Bianchi Autosportu. "Rád bych v tom už měl jasno, ale v této chvíli ani já sám nic nevím. Pokusíme se najít nejlepší řešení, ale nyní se chci soustředit jen na závody této sezóny."

Bianchi se během své kariéry spoléhá pouze na podporu Ferrari, to však svými pohonnými jednotkami zásobuje pouze Marussii a Sauber, takže možností není mnoho.