Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Jules Bianchi v bezvědomí

Jules Bianchi v bezvědomí

Do nemocnice ho transportovali sanitkou. (aktualizováno)

Julese Bianchiho odvezla z okruhu v Suzuce sanitka, francouzský jezdec po nehodě upadl do bezvědomí.
Médiím nikdo neposkytuje podrobnosti o nehodě, která nebyla ukázána ani v televizním přenosu. Po 40. kole začalo v Suzuce opět pršet, na což jako první doplatil Adrian Sutil. Jeho monopost dostal aquaplaning a skončil vážně poškozen v bariéře vedle zatáčky číslo 7. Japonští pořadatelé vyvěsili žluté vlajky a k nehodě poslali mobilní jeřáb. Ten měl Sutilův vůz dostat do bezpečí, přičemž Němec z monopostu sám vystoupil. Další informace ale zatím chybí.

Vůz Marussie havaroval na stejném místě jako vůz Adriana Sutila a fotografie naznačují, že jeho monopost netrefil bariéru, ale mobilní jeřáb. Na trať spolu s bezpečnostním vozem vyjel i medical car a závod byl ukončen červenými vlajkami.

Julese Bianchiho převezli nejprve do lékařského centra na okruhu, odkud byl sanitkou s policejním doprovodem transportován do blízké nemocnice. Transport pomocí helikoptéry znemožnilo počasí.

První oficiální vyjádření poskytl mluvčí FIA, Matteo Bonciani: "Jezdec je v bezvědomí a z okruhu byl transportován sanitkou, protože v těchto podmínkách nesmí vzlétat helikoptéra. V této chvíli nemůžeme říct víc. Budeme vás informovat nejrychleji, jak to bude možné."

Některé zdroje tvrdí, že helikoptéra mohla vzlétnout, ale záchranáři dali přednost sanitce.

Sky přinesla i rozhovor s Adrianem Sutilem: "Déšť byl stále silnější, viditelnost se snižovala a já jsem dostal auquaplaning. Maršálové mávali žlutými vlajkami, ale o kolo později dostal stejný smyk na stejném místě jako já i Jules. Byla to víceméně stejná nehoda, ale s rozdílnými následky. Vozidlo organizátorů vyjelo na trať, aby odklidilo moje auto a pak se to stalo."