Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ferrari má zájem o návrat Rosse Brawna

Ferrari má zájem o návrat Rosse Brawna

Mattiacci by ho uvítal s otevřenou náručí.

Marco Mattiacci přiznal, že by rád zařídil návrat Rosse Brawna zpět do Ferrari. Brawn se s F1 rozloučil na konci minulého roku, kdy se vzdal postu šéfa týmu Mercedes, většina lidí si ho však pamatuje jako technického ředitele Ferrari. Během jeho působení v italském týmu získal Michael Schumacher 5 titulů mistra světa a Scuderia má z tohoto období odložených 6 pohárů konstruktérů.

Mattiacci nemá zkušenosti s vedením závodního týmu ani Brawnovy technické znalosti, a tak by se o kompetence rád podělil právě s 59 letým Britem.

"Každý by chtěl mít Rossa, nebo by ho rád viděl zpátky ve Ferrari," řekl nový šéf Ferrari. "Je to jedna z nejuznávanějších osobností Formule 1 a má úžasné znalosti i minulost. Každý by rád pracoval s někým jako Ross."

Mattiacci už s Brawnem "párkrát mluvil", ale podrobnosti si Ital nechal pro sebe.

"Musím pracovat s tím, co mám, ne s tím co možná budu mít. Technickým ředitelem je James (Allison) a od tohoto bodu se chci odrazit. Na tango musí být dva. Třeba je Ross spokojen s tím, co dělá teď."

Otázkou ale je, na jaké pozici by se měl Ross Brawn objevit. Návrat na post technického ředitele by mohl být brán jako krok zpět a šéfem týmu je Mattiacci. V úvahu tak přichází vytvoření postu "závodního direktora", stejně jako to udělal Ron Dennis, když do McLarenu najal Erica Boulliera.