Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Vettel jako Mattiacciho dárek na rozloučenou

Vettel jako Mattiacciho dárek na rozloučenou

Vyhozený šéf přeje Scuderii mnoho úspěchů.

Marco Mattiacci se ke svému náhlému nahrazení a odchodu z Ferrari příliš nevyjadřuje. Ferrari opouští po 15 letech a Scuderii i Arrivabenemu přeje hodně úspěchů.

"Arrivabenemu přeji jen to nejlepší," přerušil své mlčení Mattiacci. "Je to velmi schopný člověk a nepochybuji, že fanoušci, a já se mezi ně počítám, dostanou očekávané výsledky."

O svém vyhazovu však nechtěl říci ani slovo: "Ne. Nemíním to komentovat ani teď ani později. Bylo to pro mě období plné nadšení a práce uprostřed nadšených zaměstnanců. Nemám pocit, že jsem selhal. Cítím se jako někdo, kdo pro Ferrari pracoval 15 let, ne jako někdo, kdo odchází po 7 měsících. Beru to jako velké životní privilegium. Jsem jedním z mála lidí, kteří pracovali ve službách této výjimečné společnosti, a to mi už nikdo nikdy nevezme. A znáte to motto: "Co tě nezabije, to tě posílí."

Ale stihl během těch 7 měsíců v Maranellu vůbec něco změnit?

"Jsem si jistý, že série malých kroků časem přinese ovoce. Viděl jsem fotky Sebastiana Vettela v garáži Ferrari v Abú Zabí. Jsem rád, že jsem ho přivedl do Maranella, kam už nyní přináší novou energii, nové nadšení."

Mattiacci tedy dostal otázku, zda je Vettel jeho darem na rozloučenou.

"Pokud to tak napíšete, nebudu nic namítat."