Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Mattiacci navrhuje velký útok na USA

Mattiacci navrhuje velký útok na USA

V Americe je dost sponzorů i pro malé týmy.

Když Luca di Montezemolo informoval Marca Mattiacciho o uvolněném křesle šéfa Scuderie Ferrari, zpráva přišla na jeho adresu v New Yorku. Z tohoto světoznámého města Mattiacci úspěšně řídil americkou divizi Ferrari a o obrovských možnostech tohoto trhu se rozhodl přesvědčit také majitele Formule 1 a šéfy ostatních týmů. Více závodů v USA je podle něj lék, který by dokázal znovu postavit na nohy zadlužené slabší týmy a zažehnal hrozící krizi.

"Určitě bych uvítal další závod ve Spojených Státech, měli bychom tam mít 3 velké ceny," míní šéf Scuderie Ferrari. "To je můj návrh (jak pomoci týmům z finančních problémů). Americký trh dokáže přilákat sponzory, takže je důležitý pro tvorbu příjmů. Pokud máte vyšší příjmy, můžete mít na palubě více týmů.

USA jsou obrovské a mohly by mít více než jeden závod Formule 1. Motorsport zde má hluboké kořeny a Američané projevují vášeň pro NASCAR, Daytonu i Indy 500. Motorsport je v této zemi evidentně velmi, velmi populární a já nevidím ani jeden důvod, proč by Formule 1 nemohla nabídnout stejně dobrou zábavu a získat množství fanoušků napříč celým kontinentem.

Když můžeme mít tak mnoho závodů v evropském regionu, tak jeden nebo dva závody ve Spojených Státech nestačí. Další závody by se výrazně odrazily na celkové finanční situaci Formule 1. Tak obrovský trh by pomohl zvýšit příjmy a také menší týmy by si snadněji našly sponzory."

Minulý týden se jela v pořadí třetí VC na okruhu Circuit of the Americas v texaském Austinu. Plány na další závod v New Jersey se nejspíš nikdy nepromění ve skutečnost, ale Bernie Ecclestone vyjednává o uspořádání velké ceny v Las Vegas a před pár měsíci se pokoušel také o návrat do Long Beach.