Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nissan si chce přivlastnit "Eau Rouge"

Nissan si chce přivlastnit "Eau Rouge"

Majitelé okruhu již podnikají právní kroky.

Okruh Spa-Francorchamps se pokusí Nissanu zabránit v získání práv na ochrannou značku "Eau Rouge".

Nissan je japonská automobilka, která vlastní i značku Infiniti. Pod tímto označením prodává své nejluxusnější vozidla a pomáhá si i sponzorováním Red Bull Racingu. Zájem o jméno "Eau Rouge" souvisí s přípravou speciální série jejich modelu Infiniti Q50. Na úpravách designu se prý podílel samotný Sebastian Vettel a spojení s F1 by se mělo odrazit i ve jménu modelu, který by se měl jmenovat Infiniti Q50 Eau Rouge. Projekt je teprve v rané fázi a není jisté, zda se nová verze Q50 někdy opravdu dostane na výrobní linky, ale Nissan se už předem pokouší získat práva na slovní spojení "Eau Rouge".

Toto jméno je samozřejmě dobře známé všem fanouškům Formule 1, ale ne každý ví, že zatáčka dostala jméno podle stejnojmenného potoka, který trať poprvé křižuje právě v místě světoznámé zatáčky.

Ředitel okruhu Spa-Francorchamps, Pierre-Alain Thibaut, tímto krokem Nissanu samozřejmě není vůbec nadšený.

"Je to totéž, jako kdyby chtěli ukrást naši značku," řekl Thibaut agentuře Bloomberg. Také potvrdil, že okruh už podal stížnost. "Považujeme to za přesný opak toho, čemu se říká férová hra."

Infiniti plánuje nový vůz demonstrovat už příští týden. Ještě před Velkou cenou USA se v něm po závodním okruhu převeze Sebastian Vettel.