Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton: Rosberga jsem přelstil

Hamilton: Rosberga jsem přelstil

Taková vítězství chutnají lépe, než ta získaná z pole position.

Po Velké ceně USA má Lewis Hamilton před Rosbergem již 24 bodový náskok a nesmírnou psychologickou převahu, protože vyhrál už pátou velkou cenu v řadě. V Austinu navíc svého týmového kolegu opět předjel přímo v souboji kolo na kolo. Hamilton je kromě své rychlosti hrdý i na to, že Rosberga dokázal "přelstít".

"Vlastně se mě ani moc nepokoušel blokovat," uvědomuje si Hamilton. "Myslím, že ten manévr neočekával. Mohl jsem brzdit o něco později, ale nechtěl jsem, aby to střihl na vnitřek zatáčky, takže jsem se raději ujistil, že zůstane vedle mě na vnější straně. Po celou dobu jsem si byl jistý, že ho můžu dostat.

Závodění není jen o startu z pole position. Závody jako tenhle chutnají mnohem lépe, protože odcházíte s pocitem, že jste toho druhého přelstili."

O co víc byl včera Hamilton nadšený, o to větší bylo zklamání Nica Rosberga: "Je to na hovno, opravdu na hovno. Ale je to tak, jak to je. Toto je ten nejhorší způsob jak přehrát, být předjetý někým ve stejném autě. Nedařilo se mi najít správný rytmus, trvalo mi to příliš dlouho. Před každou zatáčkou jsem musel měnit rozložení brzdné síly a jedno s druhým, než jsem se vzpamatoval, tak už bylo pozdě. Pět či deset kol po Lewisově manévru jsem si s tím dokázal poradit, ale už bylo pozdě. Snažil jsem se na něj neustále tlačit, ale nestačilo to."

Později, během rozhovoru pro Autosport, se však Rosberg přiznal i k chybě, která Hamiltonovi jeho manévr usnadnila: "Viděl jsem, jak se blíží, tak jsem chtěl využít více z výkonu ERS, ale použil jsem nesprávnou věc. Kdybych použil tlačítko, dodatečná síla by se projevila okamžitě, ale při použití přepínače došlo ke zpoždění. Ten extra výkon jsem nedostal.