Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso vyzývá k záchraně malých týmů

Alonso vyzývá k záchraně malých týmů

Začínal v Minardi a takovou zkušenost by dopřál každému.

Po obrovské změně technických pravidel mezi sezónami 2013 a 2014 nás možná čeká další obrovská změna, tentokrát ve sportovních pravidlech. Malým stájím docházejí peníze a velké týmy s podporou automobilek a velkých sponzorů by mohly začít do velkých cen nasazovat hned 3 vozy, přičemž ten třetí by měl sloužit především k zaučení mladých jezdců. Podle Fernanda Alonsa je ale pro F1 důležité, aby měla mnoho nezávislých týmů a aby se jezdci mohli učit v malých stájích.

"Začínal jsem v Minardi, malém týmu, a podle mě by měl každý jezdec dostat stejnou příležitost," řekl dvojnásobný šampion. "Potřebujeme několik týmů, aby se v F1 dělo více věcí najednou. Doufám, že se najde řešení.

Nevím, v čem přesně spočívají současné problémy ani jaké jsou možnosti, ale každý se snaží najít řešení. Jsem si jistý, že se udělá to nejlepší pro sport a podpoříme malé týmy."

Španěl si uvědomuje, že prázdná místa by musely zaplnit třetí vozy a znepokojuje ho, že netuší, co by to vlastně znamenalo pro jezdce a pro závody. Nic takového ještě nezažil.

"Je to něco, co jsme tu ještě nikdy neměli. Pokud se nakonec zavedou třetí vozy, tak jen proto, že to bude považováno za nejlepší řešení současné situace. Já sám na myšlenku třetích vozů nemám vyhraněný názor. Je to něco úplně nového a vůbec netuším, jestli by to opravdu bylo nejlepším řešením."