Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Špionka Ferrari přistižena při činu

Špionka Ferrari přistižena při činu

Nechat si na sobě týmové barvy asi nebyl nejlepší nápad.

Mercedes během testů v Abú Zabí odhalil špionku Ferrari, i když je třeba přiznat, že světlovlasá zaměstnankyně Scuderie si s maskováním příliš mnoho práce nedala. Sluchátka sice vyměnila za sluneční brýle, ale červený stejnokroj Ferrari si nechala. Během testů se dostala nad garáž Mercedesu a dala se do natáčení příjezdů a výjezdů stříbrného monopostu.

Videokamera, kterou držela v rukou, byla identifikována jako model InfRec R300, která dokáže zároveň zachytávat barevný i termo obraz. Špičková videokamera s množstvím funkcí je využitelná při kontrole kvality průmyslových výrobků či pozorování biologických objektů a nejedná se tedy o kameru, kterou by si zaměstnankyně italského týmu brala s sebou na cesty, aby natočila například krásy okruhu Yas Marina a blízkého okolí. Naopak, pokud chtělo Ferrari získat co nejvíce informací o distribuci tepla uvnitř vítězného monopostu W05 a chlazení pohonné jednotky, dalo své zaměstnankyni do rukou správné vybavení.

Členové týmu Mercedes si však dámu v červeném nad svými hlavami všimli a jeden z nich šel okamžitě její misi ukončit. Německý Bild už získal i stručné stanovisko Ferrari: "Nic neobvyklého."

Fotky: 1, 2, 3