Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull má nové juniory

Red Bull má nové juniory

Dva mladí jezdci na cestě do F1.

Juniorský program Red Bullu má dva nové členy. Z 18 jezdců sezóny 2015 bude až 5 pocházet právě z tohoto programu pro mladé nadějné jezdce (Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Daniil Kvjat, Carlos Sainz a Max Verstappen), mladíci jsou tedy na nejlepší cestě do F1.

Z programu Red Bullu v lednu odešel britský jezdec Alex Lynn, který je nyní vývojovým jezdcem Williamsu. Jelikož z programu po postupu do Scuderie Toro Rosso odešli také Carlos Sainz a Max Verstappen, zůstal v něm už pouze 19letý Francouz Pierre Gasly. Red Bull se proto rozhodl doplnit stavy a odteď se stará také o kariéry 24letého Deana Stonemana a 16letého Calluma Ilotta.

Stoneman je již na juniora trochu starý, ale jeho kariéru zbrzdila rakovina varlat, nad kterou dokázal vyhrát v roce 2013 a sezóny 2011 a 2012 kvůli léčení vynechal úplně. Předtím se však stal šampionem Britské formule Renault i Formule 2, díky čemuž se dostal také do vozu Williamsu F1, a hned po návratu k závodění v monopostech získal druhé místo v GP3. Letos se s týmem DAMS pokusí vyhrát Formuli Renault 3.5.

Ilot si získal pozornost Red Bullu vítězstvím v evropském šampionátu motokár a nyní se připravuje na první závod v monopostu. S týmem Carlin se zúčastní Evropského šampionátu Formule 3.