Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonsa jedno vítězství Ferrari nezajímá

Alonsa jedno vítězství Ferrari nezajímá

Pokud Ferrari nezíská titul, nemá čeho litovat.

Po vítězství Sebastiana Vettela v Malajsii se pozornost nestočila jen jeho směrem a do Maranella, ale také k Fernandu Alonsovi, který z Ferrari odešel po skončení minulé sezóny, aby se připojil k obnovenému partnerství McLaren-Honda. Španěl však svůj krok nelituje, vyhrál už mnoho velkých cen a boj o cokoli jiného než mistrovský titul ho už nezajímá.

"Během pěti let jsem třikrát skončil na druhém místě a už nechci být opět druhý, takže jsem teď na správném místě," řekl Alonso během rozhovoru pro Sky Sports. Následovala otázka, zda se ho James Allison, technický ředitel Ferrari, nesnažil přesvědčit, aby zůstal v Maranellu.

"Dělali to 5 let, takže by bylo obtížné znovu jim uvěřit. Nešlo jen o to, jestli jim věřím, McLaren-Honda je nyní pro mě atraktivnější z několika důvodů. Ale samozřejmě chápu, kam tato otázka směřuje. Ferrari v Malajsii vyhrálo a já jsem se ani nedostal do druhé části kvalifikace. Ale počkejme, jak to bude vypadat v listopadu. Pokud vyhrají šampionát, tak jsem udělal špatné rozhodnutí. Pokud ale skončí druzí, vybral jsem si správně."

Španělský pilot zanedlouho oslaví 34 narozeniny a jeho věk je prý jednou z věcí, které mu pomáhají vyrovnat se se sezónou, během níž pravděpodobně nevyhraje ani jeden závod.

"Chtěl bych vyhrávat, vždyť jsme sportovci a máme mimořádně soutěživé povahy. Ale díky svému věku a fázi mé kariéry už vnímám i jiné věci. Měl jsem to štěstí, že jsem vyhrál tituly a mnoho velkých cen. Teď jsem občas šťastnější a více hrdý na svou práci a práci týmu, než když jsem vyhrával trofeje. Sportovec chce vyhrávat velké ceny nebo rovnou získat titul, ale přijde čas, kdy dozraje a dostane se do stavu kdy, řekněme, změní své priority."