Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Piloti Mercedesu se obávají Vettelovy rychlosti

Piloti Mercedesu se obávají Vettelovy rychlosti

Opět může rozhodnout zacházení s pneumatikami.

Lewis Hamilton dnes ve třetí kvalifikaci sezóny získal již třetí pole position. Dokáže ho v neděli něco zastavit?

"Zítra to pro nás nebude jednoduché," míní britský závodník. "Nico je velmi rychlý a Ferrari ukázalo dobrou rychlost v dlouhých stintech, takže ještě zdaleka není konec. V Malajsii jsme neměli zrovna bezproblémový víkend, ale tady jsem se i s mojí stranou garáže celou dobu věnoval svému programu a naštěstí se během tohoto víkendu zatím neobjevil žádný problém, takže jsme na tom mnohem lépe."

Hamilton však zítřejší nejlepší postavení na startu získal pouze o kočičí chlup, přesněji o 0.042 sekundy. Jeho týmový kolega se obává především degradace pneumatik.

"Velký problém by nám mohlo zítra způsobit opotřebení pneumatik, zítra asi je poženeme až na hranici jejich možností. Ferrari určitě vnímám jako hrozbu, mají dobrou závodní rychlost, řekl Rosberg. „Malajsie nebyla jednorázová záležitost, mohou být rychlí kdekoliv. Myslím, že stále ještě máme náskok, ale ne moc velký."

A co měl znamenat Nicov nespokojený povzdech poté, co mu tým oznámil výsledek jeho kvalifikačního pokusu? Jistě v tom bylo zklamání z tak těsné porážky, ale Němec nebyl spokojen ani s postupem týmu. Ten ho, podle jeho mínění, během zahřívacího kola až příliš hecoval.

"Musíme se na to podívat. Není dobré dostávat mě pod tak velký tlak," řekl Rosberg během rozhovoru pro Sky Sports. "Nemyslím, že bych kvůli tomu o něco přišel, ale už to vědomí, že musím zrychlit a nastavení mysli… Prostě se na to musíme podívat."