Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton je hrdý na svého mladšího bratra

Hamilton je hrdý na svého mladšího bratra

Nicolas bude prvním zdravotně postiženým jezdcem BTCC.

Lewis Hamilton je hrdý na svého bratra Nicolase, který se brzy stane jezdcem série Dunlop MSA British Touring Car Championship, a bude tak prvním zdravotně postiženým jezdcem této série. 22letý Nicolas Hamilton se narodil s dětskou mozkovou obrnou, ale letos bude schopen absolvovat 5 závodů BTCC ve voze Audi S3 týmu AmD Tuning. V minulosti již závodil v soutěži Renault Clio Cup UK a zúčastnil se pár ETCC.

"Můj bratr vyrůstal obklopen světem motorsportu," řekl dvojnásobný mistr světa. "Od narození jsme ho s sebou vozili na závody motokár. Pamatuji se na své začátky, když ho moje nevlastní máma držela na rukou, zatímco já jsem na trati závodil. Takže žil a vyrůstal v tomhle světě.

Ušel kus cesty od doby, kdy nebyla téměř žádná naděje, že by někdy vůbec mohl chodit. Dostal se z invalidního vozíku a od prvních krůčků se dostal až do série, kde se nikdo jiný nemusí vyrovnávat s takovými problémy jako on. Bude to mít dvojnásobně těžší než ostatní a pro mě je to obrovským zdrojem inspirace. Můj mladší bratr mě vždy inspiroval a bude inspirací i pro jiné lidi. Přeji mu vše nejlepší a řekl jsem mu, že kdykoliv bude něco potřebovat, vždy se na mě může spolehnout."