Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Sezóna 2016 možná začne až v dubnu

Sezóna 2016 možná začne až v dubnu

F1 chce využít přechod na letní čas.

Formule 1 uvažuje nad odložením startu další sezony až na duben 2016. Melbourne oznámilo, že sezónu odstartuje i příští rok, avšak závod se přesouvá na 3. dubna. Sezóna F1 nezačala tak pozdě od roku 1988, kdy první podnik sezóny hostilo brazilské Rio de Janeiro.

Zatím se nejspíš jedná pouze o návrh, který ještě bude muset být odsouhlasen Strategickou skupinou F1, která se setká 14. května, a pak ho ještě bude muset přijmout také Mezinárodní automobilová federace. Společnost Formula One Management zatím neozřejmila důvod odložení startu sezony z poloviny března na začátek dubna, avšak GP Austrálie se takto pojede až po přechodu na letní čas, což potěšilo organizátora závodu.

"Závod odstartuje dříve a fanoušci se mohou těšit na stejně dobrou akci na trati i zábavu mimo trať během všech čtyř dnů," řekl Andrew Westacott, generální ředitel Velké ceny Austrálie.

Závod by díky letnímu času mohl být odstartován dříve a nedělní ranní vstávání by přitom nebylo o nic krutější než letos. Odložením startu sezóny by se zkrátily i přestávky mezi prvními závody sezóny. Podle informací Autosportu bude týden po VC Austrálie následovat závod v Číně.