Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Kovalainen olitoval věrnost Caterhamu

Kovalainen olitoval věrnost Caterhamu

Definitivně si tím pokazil kariéru.

Bolestivý a nakonec zbytečně odkládaný krach Caterhamu za sebou zanechal nejednoho zklamaného jezdce, manažera, mechanika i inženýra. Spojení své kariéry s Caterhamem zpětně litoval i Heikki Kovalainen, bývalý jezdec Renaultu a McLarenu, který musel závodní sedačku Caterhamu opustit už po sezóně 2012, aby uvolnil místo "platícímu jezdci".

"Neměl jsem tomu týmu zůstat věrný tak dlouho," lituje nyní Kovalainen. "Po mém druhém roce s nimi jsme já i veřejnost cítili, že se mi podařilo obnovit zapomenutý potenciál. Opět se objevilo světlo na konci tunelu, měl jsem pár dobrých závodů a pořádně jsem znepříjemnil život týmovému kolegovi. Na konci roku 2011 mě šéfové týmů v hlasování zařadili na místo devátého nejlepšího jezdce, takže se to vyvíjelo velmi slibně.

Tehdy jsem dostal pár nabídek z větších týmů, ale Tony (Fernandes, majitel týmu) a management Caterhamu mi slíbili, že tým se pohne vpřed a bude mít vše potřebné k postupu na vyšší úroveň. Tak jsem se rozhodl zůstat loajální a při pohledu zpět si myslím, že to byla chyba. Nyní je již snadné být moudrý, ale už se stalo. Skončilo to. Takové věci také patří k životu," řekl Fin, který letos závodí v japonské sérii Super GT.

VC Německa - Caterham - Heikki Kovalainen

Nepříjemné vzpomínky se váží především na jeho odchod z týmu. O ztrátě závodní sedačky se dozvěděl prostřednictvím SMSky.

"Dodnes mě trápí, že mi nikdo ani veřejně nepoděkoval za čas, který jsem s nimi strávil. Vedení týmu mi poslalo textovou zprávu, ve které se psalo, že budu nahrazen platícím jezdcem. A to bylo celé. Velmi mě to zklamalo.