Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Střed pole je na dohled, pochvaluje si Kovalainen

Střed pole je na dohled, pochvaluje si Kovalainen

Caterham sice ještě lehce ztrácí, na body si však věří.

Heikki Kovalainen věří, že Caterham se letos může přimíchat do boje o střed pole, jelikož mu na něj podle jeho slov po předsezónních testech chybí už jen přibližně 0,3 sekundy.

Kovalainen, který včera dokončil svůj předsezónní program a pro dnešek předal letošní CT01 týmovému kolegovi Vitaliji Petrovovi, předpokládá, že malajský tým je na tom letos daleko lépe než v předchozích dvou sezónách.

Fin včera zajel sedmý nejrychlejší čas, přičemž na nejrychlejšího Sergia Pereze ztratil pouze půl sekundy a byl rychlejší než Mark Webber v inovovaném Red Bullu RB8.

"Myslím, že získávat body je velký cíl, ale hlavním záměrem je teď stát se součástí hlavního balíku, středu pole. Zda na to máme rychlost, nebo ne, to zatím nevím," řekl Kovalainen.

"Při pohledu na dnešní jízdy bych řekl, že jsme celkem blízko spoustě lidí, ale nevím přesně, co dělají a oni nevědí, co děláme my. Můžeme pouze hádat.

Vypadá to, že Williams je pro nás tím nejbližším a jestli jsme dnes (v sobotu) jeli se stejným množstvím paliva, pak jsme jen pár desetin za nimi. Nejsem si jistý, jestli to tak je, nebo ne. Musíme se k tomu zkrátka nadále snažit dopracovat."

Kovalainen prozradil, že největším pokrokem Caterhamu oproti minulému týdnu jsou nájezdy do zatáček, ve kterých si nyní může více věřit.

"Našli jsme směr, kterým se musíme ubírat. Víme, z čeho ty slabé nájezdy pramení a dnes jsme jeli s několika modifikacemi, které pomáhaly, zejména v krátkých jízdách.

Do Melbourne přivezeme nové přední křídlo, takže si myslím, že tam se posuneme ještě o něco víc."