Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Selhání motoru nepředstavuje problém, tvrdí u Caterhamu

Selhání motoru nepředstavuje problém, tvrdí u Caterhamu

Heikki Kovalainen by pro sobotu každopádně dostal nový.

Technický ředitel Caterhamu Mark Smith popřel, že by selhání motoru ve voze Heikkiho Kovalainena na konci prvního volného tréninku na Velkou cenu Monaka představovalo pro tým nějaký problém.

Fin musel předčasně skončit, když se v tunelu deset minut před koncem tréninku z jeho vozu vyvalil kouř, značící, že motor vypověděl službu.

Smith však sdělil, že se tým tak jako tak chystal v Kovalainenově voze před sobotním programem motor vyměnit, závada navíc přišla na samém konci tréninku a Fin proto neztratil žádný čas.

"I když byl Heikkiho první trénink předčasně ukončen selháním motoru, bylo to na konci tréninku a my jsme nepřišli o žádný čas na trati, jelikož byl trénink přerušen červenými vlajkami," řekl Smith.

"Ten nový motor, se kterým jel ve druhém tréninku, měl stejně zítra jít do vozu, (starý motor) měl za sebou více než 2000 kilometrů, takže pro nás skutečně nebylo žádným problémem vidět jeho ranní trénink skončit tak dramaticky!"

Kovalainen, který byl odpoledne jednadvacátý, si pochvaloval novinky, které Caterham do Monaka přivezl.

"Dnešní dopolední trénink proběhl poměrně dobře," řekl Fin. "Ze začátku jsme vyzkoušeli nový prvek zavěšení a mně se s ním jelo dobře, pak jsme absolvovali běžný první trénink na tvrdších pneumatikách, než odešel motor, když jsem ke konci tréninku vjížděl do tunelu.

Jakmile jsem vyřadil na neutrál, zadní náprava se zasekla, což přineslo lehce předčasný mému prvnímu tréninku."