Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosberg měl perfektní víkend

Rosberg měl perfektní víkend

Nikdo nevyvíjí tak rychle jako Mercedes.

Nico Rosberg se konečně dočkal prvního letošního vítězství. Závod vyhrál s velkým náskokem, za což vděčí především inženýrům Mercedesu. Odstup od Ferrari byl mnohem větší než v předchozích závodech.

"Jsem překvapen," řekl Rosberg. "Odstup byl mnohem větší než v uplynulých závodech. Mnohem větší než v Bahrajnu, větší než v Šanghaji a mnohem větší než v Malajsii. Byl to velký krok správným směrem a zároveň tak trochu i překvapení. Ale potvrdilo se nám, že máme úžasný vůz a myslím, že vyhráváme závody ve vývoji. Tenhle závod byl důležitým indikátorem pro celý zbytek sezony."

Rosberg má za sebou perfektní víkend. Vyhrál kvalifikaci a od startu do cíle nebyl nikdo schopen ohrozit jeho cestu za prvním vítězstvím této sezóny. Navzdory Hamiltonovým třem vítězstvím ztrácí pouze 20 bodů a sezóna bude ještě dlouhá.

"Pro mě to byl perfektní víkend. Bylo perfektní stát na pole position a pak vyhrát závod takovýmto způsobem. Vůz byl během celého víkendu skvělý, opravdu perfektní. A konečně jsem měl i perfektní start."