Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull: Sezóna je v háji

Red Bull: Sezóna je v háji

Konkurence je příliš daleko a sezóna příliš krátká.

Nespolehlivost motorů Renault a zklamání z výsledku Velké ceny Španělska dovedly šéfa Red Bull Racingu k odepsání celé sezóny. Ve Španělsku se přitom jel pouze pátý závod sezony, která zahrnuje 19 velkých cen a skončí se až 29. listopadu.

"Spolehlivost nás zahnala daleko do kouta a popravdě, sezóna je již odepsána," řekl Christian Horner. "Nesmíme polevit, ani kdybychom měli nakonec použít 20 motorů. Pomůže nám to v získávání zkušeností a přípravě na další rok. Bylo by mnohem jednodušší udělat ze silného motoru spolehlivý než dělat ze spolehlivého auta rychlé, takže naší filozofií bylo soustředit se na rychlost.

Je pozitivní vidět v cíli čtyři motory Renault a žádný bílý kouř, oproti minulému závodu je to pokrok. Zoufale se ale potřebujeme co nejdříve zaměřit na rychlost. Myslím, že vědí kde ztrácíme. Otázkou zůstává, jak se s tím vypořádají. Pár věcí je již na cestě a další přijdou během roku, ale nic z toho ještě není připraveno. Jako závodní tým to chceme co nejdříve, ale samozřejmě, Renault znervózňuje spolehlivost, takže dokud něco z toho uvidíme, bude už sezóna za polovinou."

Daniel Ricciardo však po kvalifikaci řekl, že Red Bull Racing nemá problém pouze s motorem. Vůz během jeho kvalifikačního kola ztratil velkou část přítlaku a nové předního křídlo a krátký nos vedoucí pod šasi více vzduchu nefungují tak, jak si mysleli aerodynamici v Milton Keynes. V sobotu byl Red Bull jasně poražen juniorským týmem Toro Rosso a včera Carlos Sainz ukořistil deváté místo Daniilu Kvjatovi před nosem. Otázku směřovanou ke srovnatelné rychlosti těchto dvou týmů s motory Renault však Horner obešel.

"Myslím, že není těžké udělat si obrázek. Musíte se podívat na celou sezónu. Nechci popírat úspěchy Toro Rosso, odvádějí skvělou práci. A nejsou spokojeni. Kdyby měli o 80 až 90 koňských sil více, byli by na tom lépe a stejně tak my."