Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Lewis Hamilton podepsal smlouvu na tři roky

Lewis Hamilton podepsal smlouvu na tři roky

U Mercedesu zůstane minimálně do roku 2018.

Dlouho připravovaná a párkrát odložena smlouva mezi týmem Mercedes AMG Petronas a Lewisem Hamiltonem je konečně na světě a má již i všechny potřebné podpisy.

Po společném získání titulu mluvili úřadující mistr světa a vedení Mercedesu o rychlém a bezproblémovém prodloužení kontraktu, který vyprší již na konci sezóny 2015. O Hamiltona mělo určitě zájem několik týmů a málokterý jezdec by odmítl nabídku jezdit ve vítězném stříbrném šípu, avšak i když se jednání prodloužila, po celou dobu se neobjevily žádné seriózní zprávy o možných alternativách a ode dnes je už konec i všem spekulacím.

Lewis Hamilton a Mercedes v Monaku oznámili, že se dohodli na tříleté smlouvě a jejich cesty se tedy nerozdělí minimálně do roku 2018.

"Mercedes je mým domovem a jsem dokonale šťastný, že tu mohu zůstat další tři roky," řekl britský dvojnásobný mistr světa. "Tato společnost je od zasedací místnosti až po nejspodnější podlaží továrny naplněna nadšenými závodníky hladovými po úspěchu. Přes loňský úspěch je hlad větší než kdykoliv předtím a já jsem na tom zcela stejně.

Vůz Mercedesu, který nyní pilotuji je nejlepším vozem v celé mé dosavadní kariéře. Je zábava jezdit v něm, jezdit na limitu a na každé trati bojovat o vítězství. Mercedes-Benz mě začal podporovat v roce 1998 a jsem velmi hrdý, že díky tomuto kontraktu dosáhneme v roce 2018 milník dvaceti společných let."

VC Malajsie - Mercedes - Lewis Hamilton

Hamilton získal své tituly v letech 2008 a 2014 a během celé své dosavadní kariéry v F1 jezdil pouze s motory od Mercedesu. V barvách továrního týmu Mercedesu získal už 15 vítězství a celkově jich má na kontě 36. Samozřejmě, nebyla zveřejněna částka, která díky nové smlouvě přibude na již tak dost tučné Hamiltonovo konto. Šéf týmu Mercedes prozradil pouze tolik, že částka neodráží pouze Hamiltonovy jezdecké schopnosti, ale také jeho marketingovou hodnotu.

"Jednou z klíčových ingrediencí úspěchu v F1 je kontinuita a tu jsme si právě zajistili," řekl Toto Wolff. "Lewis si loni s Mercedes-Benz velmi užil šampionát, který vstoupil do dějin, a obnovení jeho kontraktu byla jedna z letošních priorit. Nechali jsme si na to dostatek času, postupovali systematicky a nikam se nenáhlili. Výsledkem je silná dohoda, která posílí Lewisovo provázání se značkou Mercedes-Benz a která zohledňuje a respektuje Lewisovu tržní hodnotu i hodnotu Mercedesu ve Formuli 1."

Pro Lewise Hamiltona to zároveň znamená, že ještě minimálně dalšího dva a půl roku bude týmovým kolegou Nica Rosberga, který loni také podepsal tříletý kontrakt a jezdcem Mercedesu má zůstat do konce sezony 2017. Klub jezdců bez smlouvy na další rok je tak o jednoho člena chudší, stále v něm však zůstávají Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas, Nico Hülkenberg a Romain Grosjean. U Felipe Massu, Daniela Ricciarda a Daniila Kvjata se odhaduje, že mají se svými týmy na rok 2016 podepsané pouze opce.