Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Räikkönen: Podle médií mě propouštějí každý rok

Räikkönen: Podle médií mě propouštějí každý rok

Fin si už na klepy o svém odchodu zvykl.

Lewis Hamilton má novou smlouvu s Mercedesem v kapse, a tak se teď ještě více pozornosti obrátí na volnou sedačku ve Ferrari. Sebastian Vettel má víceletý kontrakt, ale Kimimu Räikkönenovi smlouva skončí zároveň se sezónou 2015. Maurizio Arrivabene zatím 35letému Finovi nic neslíbil a novináři celého světa tipují, kdo by mohl být jeho náhradníkem.

Velkým favoritem je jeho krajan Valtteri Bottas. Räikkönen je však prý už po mnoha letech v F1 a dvou sezónách ve WRC na takové situace zvyklý. Má pocit, že novináři ho propouští každý rok.

"Kdo ví? Oba jsme Finové, ale téměř se neznáme," odvětil Räikkönen na dotaz ohledně jeho možného odchodu a uvolnění kokpitu mladšímu krajanovi. "Budete se muset zeptat Ferrari. Oni vědí, co plánují udělat, ale já nemám žádné pochybnosti. Ale vypadá to tak, že každý tým mě vyhazuje každý rok, nebo je na stole nová smlouva, nebo něco podobného… Já si s tím nedělám žádné starosti. Časem se jistě dozvíme odpověď."

V Monaku může o výsledku závodu z velké části rozhodnout už kvalifikace a ty Räikkonenovy už delší dobu nepatří mezi nejlepší.

"(Kvalifikace) je vždycky důležitá. Zde může být ještě důležitější, ale předjíždění teď obecně není jednoduché. Vozy… Prostě uděláme, co bude v našich silách, pokusíme se dát dohromady bezchybný víkend a dostat se co nejvýš."