Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pérez získal důležité body

Pérez získal důležité body

Hülkenbergovi pokazil závod Alonso.

Po čtvrtečních trénincích asi málokdo tipoval, že se některému z vozů Force Indie podaří dostat až do poslední části kvalifikace. Sergio Pérez se však dokázal kvalifikovat na sedmé místo, a co je ještě větším překvapením, pozici si udržel až do cíle. Šest jezdců týmů Mercedes, Ferrari a Red Bull se od něj odpoutalo během pár kol, ale ostatní soupeře dokázal udržet za svými zády. Pro tým čekající na B-specifikaci letošního pomalého monopostu to znamená nečekaný příliv bodů a posun na šesté místo hodnocení Poháru konstruktérů.

"Během celého víkendu jsme předváděli fantastický týmový výkon a sedmé místo je výsledkem vší té tvrdé práce," poděkoval Pérez svému týmu. "Pro mě to byl docela obyčejný závod - velmi přímý a klidný, což je v Monaku docela vzácnost. Byl jsem osamocený, protože vozy přede mnou si byly schopné vytvořit náskok a mezi mnou a ostatními vznikla velká mezera."

Nicovi Hülkenbergovi patřilo v cíli až 11. místo. Jeho závod byl poznamenán kolizí s Fernandem Alonsem, za který stevardi Španělovi udělili 5 sekundový trest.

"Můj závod se velmi zkomplikoval hned po startu. Fernando mě víceméně poslal do bariéry a od té chvíle to už byla hra na honěnou. Věděl jsem, že je vedle mě a nechal jsem mu trochu více prostoru a zatočil později, ale asi se mu zablokovala kola, protože do mě vrazil. Je to velká škoda. Myslím, že nebýt toho incidentu, odcházel bych s body," řekl Němec.