Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel: Ať si Ecclestone říká, co chce

Vettel: Ať si Ecclestone říká, co chce

Jezdec Ferrari se stará pouze o sebe a svůj tým.

Bernie Ecclestone během nedávného rozhovoru opět zopakoval svůj názor, že Sebastian Vettel je jako osobnost příliš nudný a odtažitý a pro popularitu F1 během mistrovských let nedělal zdaleka tolik, jako nyní Lewis Hamilton. Ostatní by si podle něj měli brát z Hamiltona příklad a více se ukazovat na veřejnosti.

"Jak naznačilo zrušení velké ceny, Německo je pro Formuli 1 příšerný trh," řekl Ecclestone. "A naopak, Lewis (Hamilton) je v Británii hrdinou. Britové milují Formuli 1. Sebastian (Vettel) by mohl pro F1 dělat mnohem víc, ale lidé v ulicích ho sotva poznávají."

Jezdce Ferrari však Ecclestonova slova nechali chladným.

"Je dost starý na to, aby říkal, co chce," řekl Vettel o 84letém Ecclestonovi. "Nadále si spolu velmi dobře rozumíme. Na některé věci má svůj vlastní názor, což je fajn, ale netrápí mě to."

A myslí si tedy čtyřnásobný mistr světa, že by mohl dělat víc pro propagaci sportu?

"Starám se o sebe a snažím se dělat maximum pro sebe a tým. To je pro mě prvořadé, kvůli tomu jsem tady."

Bos F1 se mezitím připojil ke kritice Strategické skupiny F1 a rád by opět převzal otěže bok po boku s prezidentem Mezinárodní automobilové federace.

"Měli bychom se přestat jen tak poflakovat kolem a každého se ptát na názor," řekl Ecclestone Autosportu. "Problém je v tom, že jsme systém nastavili příliš demokraticky a Jean (Todt) nedokáže protlačit své návrhy."