Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

McLaren: Nečekejte, že se budeme chovat jako Red Bull

McLaren: Nečekejte, že se budeme chovat jako Red Bull

Woking přesměruje všechny zdroje na pomoc Hondě.

McLaren se po Kanadě vzdává plánů na postupné neustále odstraňování nedokonalostí šasi a místo toho je stoprocentně připraven pomáhat Hondě. Japonská automobilka má jednoho dne pomoci vrátit McLaren na výsluní, ale ani s blížící se polovinou sezóny není blízko k vyrobení spolehlivé pohonné jednotky, nemluvě o chybějících desítkách koňských sil. Jedinou možnost, jak ještě letos něco dokázat a začít sbírat body, vidí McLaren v plné podpoře Hondy i vlastními zdroji.

"Samozřejmě, bylo by snadné ukazovat prstem na partnera, ale jako partneři si přece máme pomáhat," řekl závodní šéf McLarenu, Éric Boullier, po kanadském neúspěchu. "Musíme jim pomoct zkrátit čas potřebný na ozdravení a ujistit se, že mají vše, co k tomu potřebují.

Můžeme jim pomoci, protože pokud potřebujete dohnat ztrátu, vždy potřebujete dát do svého programu více prostředků, ale pokud chcete ztrátu dohnat rychle, potřebujete prostředky i zkušenosti. Máme nějaký software, IT… Cokoliv máme, můžeme to Hondě nabídnout a navýšit tak její zdroje."

McLaren nepodporuje Hondu pouze technologiemi a know-how, ale i mediálně. Největší rozdíl je cítit při porovnání tohoto partnerství se spojením Red Bull - Renault, ve kterém musí pokulhávající Renault pravidelně snášet ostrou kritiku především ze strany vedení svého partnera.

"Je těžké neukazovat prstem, ale nechceme být jako Renault a Red Bull a pustit se do vzájemného boje skrz média. To by nemělo smysl. Měli jsme dobrý důvod přejít k Hondě. Teď je dost frustrující období, ale jsme rádi, že jsme to udělali. Je nutné udržet lidi pravidelně informované. Ano, je to bolestivé, možná se trápíme, ale toto je Formule 1 a technologie v ní jsou extrémní a komplexní."