Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes otevřený změně pravidel ohledně motorů

Mercedes otevřený změně pravidel ohledně motorů

Vývoj nemusí být opět zmražen, ale nebude to zdarma.

Toto Wolff řekl, že Mercedes "je otevřený" úpravám pravidel ve prospěch jeho soupeřů. Mluvil o uvolnění vývoje motorů i během sezóny 2016, neboť podle současných pravidel by 28. února 2016 mělo opět dojít ke zmrazení tak, jak tomu bylo v roce 2014. Vývoj během sezóny 2015 umožnila díra v pravidlech, ta je však již důkladně ucpaná.

Při přebírání témata týkajícího se pravidel ohledně pohonných jednotek je opět nejvíc slyšet Red Bull, který se prý obává odchodu Renaultu z F1. Renault zásobuje oba týmy Red Bullu, výkonnostně zaostává, a pokud by musel všechny práce na své pohonné jednotce stihnout do konce února, mohlo by to prý vést k jeho odchodu.

"Situace je nyní taková, že jsme v nejistém bodě ohledně budoucnosti Renaultu," řekl Christian Horner. "Pokud to opravdu uzavřete (možnost vylepšovat motory i během sezóny) v únoru, bude to téměř jako kdybyste jim zamávali na rozloučenou."

Mercedes je tedy připraven jednat o otevření pravidel, na což by byl zapotřebí souhlas všech týmů, ale neskrývá, že je to pomocná ruka zaostávající konkurenci.

"Zůstáváme otevření změnám," řekl Wolff během rozhovoru pro Autosport. "Chápeme, že Renault a Honda jsou ve složité situaci a musíme o tom začít diskutovat."

Změna však nebude zdarma, vývoj během sezóny bude něco stát.

"V této chvíli je horkým tématem šetření nákladů a vývoj během sezóny se na nich pravděpodobně podepíše osmimístný částkou."