Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Williams bez rychlých kol, ale spokojený

Williams bez rychlých kol, ale spokojený

Včera úspěšně otestoval velký balík vylepšení.

Williams včera nepředvedl extra rychlá kola, ale úspěšně otestoval nový balík vylepšení vozu a jezdci jsou spokojeni s tempem v dlouhých stintech.

"Dnes bylo pro nás nejdůležitější dát na vůz nové části a otestovat jejich vliv na rychlost a vypadá to tak, že všechny fungují, jak jsme předpokládali. Povzbudilo nás to," řekl Valtteri Bottas. "Pro tento víkend jsme si stanovili vysoké cíle a nabrali jsme kurz k jejich splnění. Dlouhé jízdy vypadaly opravdu dobře a zdá se, že jsme čelu blíž, než jsme byli dosud."

Felipe Massa: "Měli jsme dobrý den a hodně jsme toho udělali s nastavením. Když jsme vyjeli absolvovat nejrychlejší kola, objevil se malý zádrhel, ale napravili jsme to a teď z toho mám dobrý pocit. Myslím, že jsme předvedli dobrý dlouhý stint, ale před námi jsou dva velmi rychlé vozy, takže nás nečeká lehký víkend."

S otestováním nových součástek, množstvím kol a prací odvedenou na nastavení vylepšeného monopostu je spokojen i šéf výkonnosti vozů.

"Dnes jsme potřebovali otestovat celkem hodně nových dílů a celý den jsme tedy pracovali na různých konfiguracích. Nyní máme hodně dat od obou jezdců a vozů. Společně se na ně podíváme, abychom se ujistili, že z balíku dostaneme maximum."

Kvalifikační kola si jezdci vyzkouší dnes v posledním tréninku.