Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel: Nezasloužili jsme si pole position

Vettel: Nezasloužili jsme si pole position

Ale závod, to je jiný příběh.

Ani s pomocí jezdeckých chyb Lewise Hamiltona a Nica Rosberga se včera Ferrari nepodařilo hrát vyrovnanou partii s Mercedesem. Sebastianui Vettelovi patří třetí místo, ale na krátkém okruhu zaostal o 0.355 sekundy a uznává, že na boj o pole position prostě nebyli dost rychlí. Rozdíl v závodním tempu by ale měl být mnohem menší.

"Pole position jsme si nezasloužili, ale neděle je nový den," řekl Vettel s dávkou optimismu. "Máme velmi dobrý vůz, jsme mimořádně konkurenceschopní, z vozu mám skvělý pocit a rychlost je také v pořádku. Ukázali jsme to v každém tréninku, i když můj pátek byl velmi krátký. Nejsme favoritem, ale pojedeme naplno a pokusíme se zatlačit na Mercedes. Bylo by super, rozdělit je ještě před první zatáčkou, ale rozdíl mezi námi je stále příliš velký.

Máme skvělou startovní pozici a závod bude dlouhý. V neděli je naše ztráta obvykle menší než v sobotu a tento víkend snad nebude výjimkou. Věřím, že na tomto okruhu je důležitá jistota během brzdění a dvě zatáčky na levou ruku v druhém a třetím sektoru jsou dost zrádné. Tam se ukáže sladění jezdce a vozu a já jsem se svým vozem velmi spokojený!"

V trénincích se jezdcům dařily dlouhé stabilní stinty i na super-měkkých pneumatikách, takže můžeme očekávat převážně jednozastávkovou strategii.