Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel: Mercedes byl neporazitelný

Vettel: Mercedes byl neporazitelný

Arrivabene zatlačí na lepší zastávky v boxech.

Maurizio Arrivabene osobně zatlačí na změnu designu matice kola. Včera se opět objevil problém s jejím dotažením, a jak jsme viděli, Sebastian Vettel kvůli tomu přišel o pódiové třetí místo. Až do zastávky v boxech se držel pár vteřin před Felipe Massou, ale po několika sekundovém zdržení se vrátil až za něj. Němec se ještě na bývalého jezdce Ferrari dotáhl, ale v závěru závodu už nenašel cestu k předjížděcímu manévru. Mercedes tak již podruhé v řadě na stupních vítězů doplnil jezdec Williamsu.

"Musím říct, že Sebastian měl excelentní závod a také musím říci, že Mercedes je nadále velmi silný. Opět jsme ale zahodili naši pozici pro hloupou součástku. Musíme ji co nejdříve změnit. Nestalo se to poprvé a nebudeme to tolerovat," prohlásil šéf Scuderie Ferrari. „Za zádrhel může matice kola. Nebylo to poprvé a ujistíme se, že se to už nebude opakovat. Mechanici za to nemohou. Je to náš problém a dohlédneme na nápravu."

Vettel si tedy připsal body za čtvrté místo, mercedesy si přitom celou dobu jely vlastní ligu.

"Nemyslím, že bychom najednou ztratili rychlost, vůz byl dobrý, ale ostatní se dokázali trochu zlepšit," řekl Vettel. "Mercedes si mohl dovolit zapnout mód vysokého výkonu, tedy kvalifikační mód, častěji než obvykle. Stačí se podívat na první kola (obou) vozů vpředu a Williamsu."

Je mu líto, že se mu nepodařilo vrátit před Massu, ale nebyl k tomu dostatečně rychlý a měl málo času.

"Možná, kdyby byl závod podstatně delší, ale skvěle se bránil. Výjezdy měl bezchybné, takže jsme zůstali ve složité pozici. Víme, že vozy Williamsu se předjíždějí velmi těžko a tu byly i velmi rychlé. Pak je to něco zcela jiného, než když jste o sekundu rychlejší a můžete si vybrat místo na předjetí. Snažil jsem se něco vymyslet, ale neúspěšně."

Kimi Räikkönen ze závodu odstoupil kvůli nehodě v prvním kole. Arrivabene krátce po závodě nevěděl říct, zda mohlo jít o poruchu vozu, ale z boxové zídky ani z kokpitu to tak nevypadalo.

"Právě jdu z brífinku a nevypadá to tak. Nemáme záběry z Alonsova vozu, takže musíme věřit Kimimu a on říká, že se prostě protočila kola. Nic víc," řekl Arrivabene.