Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Verstappen: My Red Bullu uhýbáme, oni nám ne

Verstappen: My Red Bullu uhýbáme, oni nám ne

Osmé místo je skvělé, ale mohl být sedmý.

Maxu Verstappenovi se včera podařil druhý bodový zásah v jeho začínající kariéře jezdce F1. Na okruhu Red Bull Ring vybojoval osmé místo a do pokladničky Toro Rosso přidal další 4 body.

"Z dnešního závodu mám velkou radost. Lepší jsme už snad ani nemohli být a užil jsem si pár dobrých soubojů. Těšilo mě každé kolo!" řekl Verstappen po závodě. "Vůz byl skvělý a zejména poslední kola byla fakt vzrušující. Byli jsme blízko protnutí cílové čáry na sedmém místě, ale mám velkou radost i z osmého místa, pro celý tým je to skvělý výsledek.

Nevím, co přesně se stalo (během souboje s Pastorem Maldonadem), neměl jsem čas se o to starat, protože jsem se snažil udržet svůj vůz. S jeho rychlostí jsem očekával, že ho za sebou udržím maximálně dvě kola a bude pryč, ale udržel jsem ho několik kol a bavil jsem se při tom."

17letému Holanďanovi je však přesto trochu líto, že v posledních kolech závodu svou pozici před Maldonadem neubránil. V době, kdy kamery sledovaly snahu Sebastiana Vettela zaútočit na třetího Valtteriho Bottase, se Venezuelan přihnal k Verstappenovi a po divokém souboji zahrnujícím vůz Lotusu tancující uprostřed rovinky i tvrdé přebrzdění Verstappenových dožívajících pneumatik, si Maldonado ukořistil sedmé místo pro sebe. Nemuselo se to však stát, kdyby jezdec Toro Rosso neztratil čas za Daniilem Kvjatem, který beztak nebodoval.

"To s Kvjatem je velká škoda. Ztratil jsem za ním pár sekund a ty nám pak chyběly k sedmému místu. Ale takové věci se stávají. Pokud je situace opačná, obvykle to tomu druhému nestěžujeme…