Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappena týmová režie v Toro Rosso nezajímá

Verstappena týmová režie v Toro Rosso nezajímá

Proč? Protože bude kilometry před Sainzem.

Max Verstappen řekl, že ho nezajímá, jaký postoj nyní Toro Rosso zaujme k týmové režii. Za normálních okolností bude kilometry před Carlosem Sainzem, takže na pravidlech ohledně výměn pozic nezáleží.

Celé je to reakce na události Velké ceny Austrálie, v níž 18letý Verstappen jezdil od startu až do druhé zastávky v boxech před týmovým kolegou. To, že Sainz byl zavolán na výměnu pneumatik první a Verstappenova zastávka trvala velmi dlouho, ho však poslalo za týmového kolegu. Sainze brzdily pomalejší vozy před ním a Verstappen ho dokázal dojet, ale ne předjet. Pak opakovaně vyzval tým, aby mu pomohl zpět před Sainze a dal mu tak možnost zaútočit na soupeře, což se však nestalo.

Verstappena se proto novináři zeptali, jaké jsou nyní v Toro Rosso pravidla a zda by se tým v budoucnu mohl pokusit použít týmovou režii.

"Popravdě řečeno ani nevím a nezajímá mě to. Normálně bych měl být kilometry před ním, mělo by to být v pohodě."

Další otázka směřovala k tomu, zda Sainz nakonec dostal příkaz pustit ho před sebe.

"Evidentně se to nestalo. Ale to je v pořádku. Vím, že jsem byl dnes rychlejší. Nebojím se, že bych nebyl rychlý. Prostě jsme to pokazili v boxech a na trať jsem se vrátil až za ním. Já jsem opravdu v pohodě. Vše mám pod kontrolou a necítím z jeho strany žádný tlak. Hledím vpřed, to je má výzva."

Takže po závodě nepotřeboval dlouhou diskusi s týmem a ujasnění pravidel?

"Ne, potřebujeme pouze vše analyzovat, abychom byli v dalším závodě lepší."

Nakonec se oba vozy dostaly na bodovaná místa, ale Verstappen očekával mnohem víc.

"Sami jste viděli. Podle mne, pokud bychom udělali zastávky a vše ostatní správně, mohli jsme bojovat s Ricciardem. Skončit desátý je proto samozřejmě velkým zklamáním."