Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappenovi už začíná být Toro Rosso malé

Verstappenovi už začíná být Toro Rosso malé

Příští rok chce jezdit za větší tým.

Ano, sezóna 2016 ještě nezačala a mnozí žurnalisté by už chtěli vědět, co bude po ní. Většinou beztak narazí na neurčité odpovědi, ale mladý Max Verstappen neviděl důvod nepřiznat ambiciózní plány.

V F1 začal závodit loni, když mu bylo pouze 17. Až během letní přestávky absolvoval řidičský kurz a později i úspěšně získal řidičský průkaz. Po velmi úspěšném nováčkovském roce potřebuje svůj talent předvést i druhý rok po sobě, opět ve voze Toro Rosso. Pak sice může ještě zůstat v juniorském týmu Red Bullu, ale jeho cílem je přestoupit někam jinam. Někam, kde bude mít dobrou šanci bojovat o vítězství.

"Může být. Ale mým cílem je něco jiného," odpověděl Holanďan na otázku, zda bude za Toro Rosso závodit i příští rok.

"Chci se pohnout dál. Takže… Chci říct, že tady (v Toro Rosso) je to skvělé, je tu spousta zábavy a jsme jako velká rodina, ale v jistém bodě chce každý jezdec začít vyhrávat závody, posouvat se vpřed a chce být nejlepším z nejlepších."

Verstappen do Toro Rosso oficiálně přišel z juniorského programu Red Bullu v nižších kategoriích, ale ve skutečnosti mezi jeho přijetím do programu a oznámením podpisu smlouvy s Toro Rosso uběhlo jen pár dní. A díky výsledkům první sezóny se neobává, že by z programu mohl stejně rychle vypadnout.

"Budoucnost vypadá hodně dobře, příští rok taky. Jednoduše si užiji tuto sezónu, nasbírám další zkušenosti a uvidíme, kde budu za rok."

To zní, jako kdyby už měl konkrétní nabídku. V posledních měsících se mluvilo hlavně o zájmu Ferrari…

"Vím o tom a je příjemné slyšet, že si to lidé myslí (že by ho mohl chtít tým jako Ferrari). Je příjemné číst o sobě v těchto souvislostech, ale ve skutečnosti se nic takového neděje. Teď jsem šťastný tady."