Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Toro Rosso se pokusí zlomit kletbu

Toro Rosso se pokusí zlomit kletbu

V Bahrajnu ještě nikdy nebodovalo.

Scuderia Toro Rosso je součástí MS F1 od roku 2006 a na bahrajnském okruhu Sakhir se jezdí od roku 2004. Přesto si italský tým z této trati ještě nikdy neodnesl ani bod. Například loni se ani jeden z jeho vozů nedostal do cíle, rok předtím musel Jean-Éric Vergne odstoupit po kolizi s Pastorem Maldonadem a Daniil Kvjat dojel do cíle jedenáctý.

Max Verstappen je odhodlán tuto kletbu zlomit. Pomoci by mu měla spolehlivost nového vozu i výkon motoru Ferrari.

"Bahrajnský okruh má velmi dlouhé rovinky. Minulý rok byly až příliš dlouhé! Přišel jsem na nich o několik pozic," řekl jezdec Toro Rosso vzpomínajíc na loňské trápení s málo výkonnými motory Renault.

"Rozhodně to nebyl příjemný pocit. V takové situaci si v hlavě neustále říkáte: "Jeď! Tak jeď!" Je to frustrující, ale nic s tím nenaděláte, když ostatní mají mnohem rychlejší vozy než vy.

Jinak je to velmi zajímavý závod s večerním startem a stmíváním. Doufám, že získáme nějaké body, protože Toro Rosso se to v Bahrajnu ještě nikdy nepodařilo! Takže tohle je můj cíl, získat body."

Také Carlos Sainz doufá, že na dlouhých rovinkách už nebude tak snadnou kořistí pro soupeře, přestože se bude spoléhat na loňskou verzi motoru Ferrari a většina soupeřů tedy bude mít výhodu o něco silnějších motorů.

"V poslední zatáčce je třeba myslet hlavně na dobrý výjezd," vysvětluje španělský závodník. "Minulý rok jsme bojovali s nízkou maximální rychlostí, takže pro nás byla dobrá trakce v tomto místě prvořadá. Ta rovinka byla pro nás prostě příliš dlouhá. Doufám, že letos bude podstatně kratší!"