Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Jos Verstappen o synovi: Má to v sobě

Jos Verstappen o synovi: Má to v sobě

Australský závod měl i pozitiva.

Max Verstappen na sebe během Velké ceny Austrálie strhl značnou pozornost soubojem s týmovým kolegou a hlavně komunikací s týmem. Během jízdy mu stíhal vyčítat chyby, kterými se dostal až za Carlose Sainze a žádat o vrácení pozice. Rozhořčený tón komunikace s vlastním týmem a žádání o týmovou režii nejsou zrovna magnetem na fanoušky, takže závodník už nechce věc podrobně rozebírat a soustředí se na Sainzovu porážku v dalších závodech. Jeho otec, bývalý závodník F1, dokázal na sporu najít i něco pozitivního.

"Je jen dobře, že tu máme pár agresivních jezdců. On rozhodně není typ jezdce, který řekne jen "ano" a "amen". Chce jít vpřed a chce vyhrávat. Má to v sobě, je to jeho pozitivní vlastnost," řekl o svém synovi Jos Verstappen.

Také je dobře, že k takové situaci došlo hned na začátku sezóny.

"Řekněme, že to nebylo úplně v souladu s plánem. Na konci jsme byli trochu zklamaní z dosaženého výsledku. Ale oba se z toho poučí. Nebyl to lehký závod, ale mohou se z něj poučit a příště to udělat lépe. Je dobře, že se to stalo v prvním závodě."

Na straně 18letého jezdce je i zkušený holandský závodník Tom Coronel.

"Max plival oheň jako drak, protože je mladý a touží uspět. Máme štěstí, že je tak upřímný a nemluví jako mluvčí obchodní společnosti, ale jako normální hoch."